avslappnad-hand-background

LCHF Lowcarb Paleo

Ny sida för en annan vinkel på hälsa

Här kommer ni att hitta lite matnyttigt när det gäller Lågkolhydratfokuserad kost.

Recept, Information och länkar. Tills dess här finns mer att läsa kan ni titta lite på följande länkar: Kostdemokrati och Kostdoktorn

Också erbjudanden och information gällande kurser o föreläsningar, artiklar och forskning.

Mycket nöje!!

Så ett favoritrecept:

Hasselnöt-skorpor (ca 16 st)

4 dl hasselnötsmjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk mjölk, 2 små ägg, 8 torkade fikon eller andra torkade bär efter smak ex. tranbär,blåbär

Värm ugnen till 175 gr. Kör bären i matberedare till fin/medelhackat. Tillsätt resten av ingredienserna o kör till kladdig smet. Forma golfbollstora bollar o lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter eller tills bollarna fått fin färg. Sänk värmen på ugnen till 100 gr. Dela bollarna längs mitten med gaffel o lägg tillbaka på plåten. Låt stå tills de torkat, ca 1 h. Använd ev. varmluftsugnen för bra tork. Håll koll så att skorporna inte bränner vid torkningen.

Låt kallna och förvara svalt i lufttät burk, om det blir några kvar att spara.