avslappnad-hand-background

Historik

Om Carpus

    Carpus är ett enmansföretag som startades sommaren -94. Jag hade gått första året av fyra på Naprapathögskolan i Stockholm. Chansen att få hyra en naprapat-mottagning i Stenungsund över sommaren dök upp och jag tog den. Men för att bedriva massage-verksamhet där och hyra mottagningen behövde jag starta företag och så blev det.

En gammal mans inverkan

    En dag på besök hos farmor och farfar. Det är dags för fika i farmors kök. Farfar sitter på en stol vid köksbordet och barnbarnet står bakom honom och masserar hans axlar på barns vis. Hon är åtta år och hon tycker mycket om sin farfar. Han blundar och slappnar av mot ryggstödet.   

–”Malin, det här har du i blodet!”, säger han med värme i rösten.

De orden sådde ett frö som långt senare skulle komma att avgöra den lilla flickans val. Ett val av utbildning och riktning som jag idag är väldigt glad att jag gjorde. 

 –”Det var för väl att jag lyssnade på dig, farfar.”

Från nyutbildad till etablerad

  • 1994  Carpus startade
  • 1993-97  Naprapathögskolan
  • 1999  Praktik & legitimation

    Sedan 1997 har jag jobbat på ett flertal platser där jag hyrt in mej och min verksamhet. Den första praktiken jag arbetade på var i Stenungsund - Din Naprapat

under alla sommarloven under utbildningen. Det var ett bra sätt att mjukstarta företagandet på. Åren efter examen hade jag min verksamhet inhyst hos kollegor i Göteborg; Partille Ryggklinik, Muskel och Ryggmottagningen, Citykliniken. När vi sedan flyttade från Tuve till Hyssna delade jag upp min verksamhet lite i Göteborg och lite i närområdet.  
    2007 var det läge att samla ihop mej lite och jag öppnade tillsammans med Maj-Britt Ohlsson och Tre Nycklar, en praktik på Klippcenter i Sätila. 
    Parallellt med arbetet på mottagningen har jag utvecklat och arbetat upp en en ambulerande verksamhet, vilken jag kallar Naprapaten på jobbet. En möjlighet för företag att få kvalificerade behandlingar av legitimerad naprapat för sin personal, på sin arbetsplats.
    Under våren 2010 hade den delen av mitt företag vuxit sig stabil och tiden för mottagning för privat-personer minskat, så att det var dags för nästa steg i utvecklingen. 

Carpus blir nu företagsnaprapat

    I mars månad övergick privatmot- tagningen i Sätila helt till Anna Österberg, dipl. massör och jag fokuserar nu helt på de företag jag har avtal med.