avslappnad-hand-background

Gott Nytt År!

Publicerat 2011-01-02 av Malin

Nu har vi klivit över års-skiftet

Ja nu börjar det gå mot ljusare tider igen. Det känns ganska skönt tycker jag. Förresten tror jag på att ljusare tider kommer när vi fokuserar på det. Ibland dyker det upp ljuspunkter mitt i det mörkaste mörka oavsett vilken årstid vi lever i.

Jag vill tacka alla fantastiska människor jag mött under det senaste året och även de som jag kanske inte själv mött men som ändå påverkat min värld till att vara vad jag står i just nu. Det är som det är, som hundraåringen Allan Karlsson skulle sagt. Och som det är ljust för närvarande känns det helt klart värt att kämpa vidare.

Jag önskar också tillräckligt till er alla, under det år som nu börjat. Och det förklaras bäst genom en text jag läste i en bok som heter Det är aldrig kört! Argument Förlag

"Jag önskar dig tillräckligt

Pappan o hans dotter gav varandra en stor kram på flygplatsen. Båda visste att detta antagligen var deras sista möte - han var gammal o hade inte långt kvar, hon bodde långt bort och kunde inte hälsa på så ofta. Till sist hade det blivit dags för henne att gå till gaten.  "Jag älskar dej. Jag önskar dig tillräckligt!", sa pappan till sin dotter. "Jag älskar dig också, pappa. Jag önskar dig tillräckligt."

En passagerare som stod i närheten kunde inte låta bli att fråga vad det betydde, att de önskade varandra "tillräckligt". "Det är en önskan som gått från generation till generation i vår familj", sa mannen. "Det betyder:

Jag önskar dig tillräckligt mycket sol för att ditt liv ska vara ljust. Jag önskar dig tillräckligt mycket regn för att du ska kunna uppskatta solen.

Jag önskar dig tillräckligt mycket lycka för att du ska bevara livslusten. jag önskar dig tillräckligt mycket sorg för att även små glädjeämnen ska verka stora.

Jag önskar dig tillräckligt många vinster för att du ska få allt du behöver. Jag önskar dig tillräckligt många förluster för att du ska uppskatta allt du har.

Jag önskar dig tillräckligt många välkomnanden för att du ska klara av det slutgiltiga avskedet."


Gott Nytt År!

och för er som inte känner Allan Karlsson så är han  huvudperson i en bok som heter Hundraåringen som klev ut genom ett fönster o försvann, av Jonas Jonasson.