avslappnad-hand-background

Tvärt emot

Publicerat 2010-10-06 av Malin

Tänk hur skulle det vara om du stöter på ett problem som ska lösas, och det verkar inte gå riktigt. Visst händer det mest hela tiden. 

Jag har en bild i huvudet, en rutin för hur saker ska lösas. Om det då inte går blir jag frustrerad för att det inte går som jag vill. Hur skulle det då vara om jag tänker tvärt emot.

När bilens däck står i en snögrop är det sällan så lätt att jag bara puttar på framåt, det handlar också om att jobba bakåt. När midsommarstången skall stå stadigt hänger det inte bara på hur djupt i marken man får ner stången, utan också på hur mycket man kan stötta upp den runt om.

Det här händer också mest hela tiden att man spontant löser det "tvärt emot". 

Så kanske vi lite oftare kan ta till det här tankesättet för att lättare komma åt det som är svårt.

-"lättare sagt än gjort"

-"det är inte så lätt"

Nä det kanske inte alltid är så lätt, men om man försöker kanske det inte behöver vara så svårt heller.

Prova!...och vad är egentligen Tvärt emot?

Fortare/Långsammare Ovanför/Nedanför Framsida/Baksida

Något som det pratas mycket om i det här sammanhanget är ju det där med att se det positiva i det som sker. Det är lätt att beklaga sej o se det som inte fungerar, eller se det som direkt upplevs som ett hot. Det är nu man skall försöka se det positiva i det som händer, möjligheterna.

Likaväl kan man inte bara bygga framgång på glada visioner, du behöver också ha en viss koll på riskerna för att de inte ska skapa överraskningar. Alltså återigen Tvärt emot.

För egen del har det i behandlings-sammanhang varit ett mycket viktigt verktyg att försöka tänka Tvärt emot, framför allt när det ibland är svårt att komma fram till vad som är orsak till besvären. Smärta i skuldran kan ju hänga ihop med både musklerna mot nacken o de ner mot ryggen, men ännu oftare spänningar som sitter på framsidan av axeln. Alltså kan det vara lite lurigt om man fastnar på ena sidan av en besvärlig situation.

Lycka till o var inte rädda att fråga andra om råd. Du behöver bara lyssna till dom! Vad som sedan upplevs som avgörande kanske faktiskt vara det som är Tvärt emot!